Fer teràpia Gestalt implica deixar de mirar a fora buscant els culpables del que va malament en la teva vida i posar el focus en tu, per descobrir com t’has convertit en un obstacle per a tu mateix.

La teràpia Gestalt et diu: ‘desperta !.

Desperta a la teva veritable naturalesa, a la teva necessitat de escoltar-te, als teus ganes de deixar anar als instints, desperta a les teves pròpies idees, a les sensacions del teu cos, als pensaments que et ocupen i als sentiments que t’importen. Deslliga el teu emoció i deixa-ser, et diu la Gestalt. I queda’t aquí, en el teu present, perquè no hi ha un altre lloc on anar. Habita el teu cos perquè és l’únic lloc en el qual pots estar. Estàs fet a mida. Sigues tu mateix, en cas contrari et convertiràs en ningú.

La Gestalt et convida a que et facis càrrec, ara, del que penses, sents i fas. A que reconeguis el que realment vols. A que abandonis la vida que altres han dissenyat per a tu. La Gestalt et confronta amb les teves pròpies mentides perquè et trobis amb -almenys- una veritat fonamental. Et diu: «mira, el riu corre ràpid encara que tu no ho empentes. Mira, els núvols canvien constantment i encara que t’entestis, no podries fixar-les. Mira, el que ha de morir, mor. Mira, el que ha de néixer, neix. «. I és que, per més que barallis, l’existència segueix el seu propi llit, aliena als teus capricis, els teus rigideses i les teves fantàstiques expectatives.

Com a mestra de filosofia, la Gestalt et assenyala l’oportunitat que aquest estat de coses ens brinda per exercitar la responsabilitat, la confiança i la sorpresa. Et proposa estar en el món com un equilibrista suspès en el buit, assumint la pròpia fragilitat i ensenyant les dents a la por.

Tant en el format individual com en el grupal, és un revulsiu per als ganduls, una rentadora de consciències i una centrifugadora de creativitat. Qualsevol surt més dinàmic, íntegre i productiu d’una experiència que posa en escac i mat teves estratègies autodestructives a força d’observació, honestedat i valentia.

La Gestalt et diu: clávale l’ullal al teu desig. I t’avisa: no tot depèn de tu, però si no fas el que depèn de tu, ningú construirà per tu la vida que vols. Treballa, compromet-i gaudeix. En algun moment descobriràs que el riu t’ha portat corrent avall, i t’ha deixat a casa teva.