L’ART DE VIURE

La teràpia Gestalt neix de la mà del doctor Fritz Perls amb el designi d’alliberar les persones de les seves limitacions i conduir-les a la plena expressió del seu potencial. El seu continuador, Claudio Naranjo, ha portat aquesta disciplina cap a un horitzó on el treball sistemàtic en els diferents àmbits socials i a través de la voluntat individual, demostra que és possible curar si s’assumeix un compromís amb el desenvolupament interior i espiritual.

Mancomunats amb els fundadors d’aquesta disciplina i amb altres centres de difusió i pràctica gestàltica del món, ens dediquem a expandir l’art de viure, confiant que les ones de les nostres accions arribin tots els racons de la terra.

LA GESTALT

La mirada de la Teràpia Gestalt sobre els assumptes humans afavoreix la integració de l’individu en el seu context mitjançant la potenciació dels processos naturals de regulació. El flux dels processos naturals condueix a una maduració, -mitjançant la resolució de dificultats, traumes o símptomes específics-, i permet la presa de responsabilitat de l’individu respecte de la seva vida, capacitant-li per estar amb el que hi ha.

La Gestalt és una pràctica per al cultiu de la consciència que satisfà alhora la recerca filosòfica de sentit i un profund anhel de l’espiritual, propis de la nostra manera de ser contemporània occidental.

Principis de la GESTALT

La filosofia de vida que anima la Gestalt es recolza en tres principis fonamentals: viure el present (aquí i ara), desenvolupar la consciència (adonar-se) i comprometre amb l’acció (responsabilitat).

En desenvolupar aquest eix principal, la persona va encarnant una personalitat més d’acord amb la seva naturalesa. A través de l’observació i comprensió de si, es descobreix la capacitat d’exercir la voluntat i l’alegria creativa.

Confiem plenament en la capacitat de l’ésser de orientar-se cap la seva pròpia realització a través del principi d’autoregulació organísmica. Promovem el contacte tendre amb un mateix i la consecució d’un estat despert, harmonitzant l’impuls instintiu, la veritat emocional i la claredat mental.

L’ESCOLA CLAUDIANA

La nostra escola beu dels ensenyaments del psiquiatre xilè Claudio Naranjo, la concepció de l’ésser humà ens guia a l’hora de construir relacions humanes, partint de la llibertat responsable de cada individu. En Cercle Gestalt, promovem l’equilibri entre la instància del Pare -la directividad-, la Mare -el acogimiento- i el Nen -la espontaneidad-, per establir relacions significatives, respectuoses i agradables.

Claudio Naranjo és un emblema de la integritat personal i la nostra font d’inspiració per la seva capacitat de combinar sobrietat teòrica amb una visió intuïtiva.